Lähiruokaa lahden kauppahallissa

Lahden kauppahallista ensimmäinen Local Food ­-kauppapaikka

Lähes sadan vuoden lähiruokaperinteen ansiosta Päijät-Hämeen liitto on myöntänyt Lahden Kauppahallille Vellamo lähiruokaa -tunnuksen.

Asiakkaan on nyt helppo tunnistaa myytävän tuotteen alkuperä. Vellamo-tunnuksella merkityt tuotteet ovat paikallisia ja lähellä tuotettuja.

kuva

lähiruokaa KAUPUNGIN SYDÄMESSÄ!

Paikallista lähiruokaa – Local food on kaupoille ja kaupan alalle räätälöity brändi. Tuotteen tulee täyttää lähiraaka-aineelle asetetut vaatimukset ja alkuperän tulee olla jäljitettävissä.

Brändin tavoitteena on laadukkaiden paikallisten lähiraaka-aineiden käytön edistäminen. Paikallisuus ja lähellä tuotetut raaka-aineet ja ruoka on nyt suositumpaa kuin koskaan – kuluttajat ovat entistä tietoisempia ruuan alkuperästä. Lisäksi kyse on etiikasta – halutaan nauttia kestävällä tavalla tuotettua ruokaa, sekä tietää, mistä se on peräisin. Päijät-Hämeelle ominaisimpia raaka-aineita ovat mm. vilja, kala, liha, marjat, kasvikset ja sienet. Viljelijöitä, elintarviketuottajia ja jatkojalostajia löytyy maakunnasta runsaasti.

Paikallista lähiruokaa - Local food -yhteistyö on luonteva jatkumo jo vuosia kestäneelle   ravintoloiden Vellamomenulle.

Yhteistyötä koordinoi Päijät-Hämeen liitto.

Tervetuloa lähiruokaostoksille!

LAHDEN KAUPPAHALLI

Torikatu 3, 15110 Lahti,
info@lahdenkauppahalli.fi